Ik weet nog goed dat ik op 3 jarige leeftijd met een rood hoofd voor de spiegel zat bij de juwelier. Eigenlijk vonden m'n ouders mij te jong, maar na heel veel vragen (ik vroeg verder namelijk nooit wat) mocht ik eindelijk échte oorbellen laten zetten. Sindsdien gaat er bijna geen dag voorbij zonder het dragen van sieraden en is het maken van sieraden mijn (uit de hand gelopen) hobby geworden.

In 2015 stond ik voor het eerst op een markt met mijn collectie, toen vooral malakettingen en oorstekers van ruwe edelstenen. In de loop der tijd werden de ontwerpen steeds diverser. Nu bestaan de collecties uit verschillende soorten sieraden, waarbij ik mij laat verrassen door de ideeën die spontaan in mij opkomen, veelal geïnspireerd door de natuur.

Bij het ontwerpen van de sieraden kies ik de materialen zorgvuldig uit. Ik ga graag op pad om de onderdelen echt te kunnen zien en voelen. Bijzondere boetiekjes afstruinen op zoek naar de mooiste kralen. In vintage- en tweedehandswinkeltjes kom ik de meest prachtige (afgedankte) sieraden tegen. Dan bedenk ik dat er vast een heel verhaal achter zo’n mooi sieraad schuilgaat. Enkele missen een paar kralen of hebben een gebroken sluiting. Ik word dan meteen enthousiast om er iets nieuws van te maken. Zo ontstaat er vanuit allerlei nieuwe en gerecyclede materialen een uniek sieraad met een eigen verhaal. Een verhaal wat met liefde is samengesteld om weer doorgegeven te kunnen worden. Ik hoop dat die liefde voelbaar is wanneer het sieraad wordt gedragen.

X Nalin

 

 

© 2016 - 2024 Lotusmermaid | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel